Unesite miris praznika u vaš dom

Da li ste znali da je čulo mirisa najstarije čulo? Ni jedno čulo ne izaziva sećanje kao čulo mirisa. Da li vam se nekad desilo da u jednom trenutku samo osetite miris paljenog drveta pomešanog sa hladnim vazduhom i pomislite „miris zime“ dok duboko udišete kroz nos ne biste li što bolje osetili miris. Tog trenutka za vas je počela zima. Zima zaista ima poseban miris. Kao što leto miriše na kremu za sunčanje, tako zima miriše na paljeno drvo i kuvano vino. Evo načina kako da unesete miris praznika u vaš dom. Potreban vam je cimet, pomorandža i ruzmarin, ili grančice bora.

Unesite miris praznika u vaš dom

Postupak

Presecite narandžu (ne ljuštite koru) i zajedno sa ostalim sastojcima stavite u šerpicu i prelijte vodom. Kuvajte na tihoj vatri i ubrzo će vam cela kuca mirisati predivno i svaki put kad osetite miris nekog od ovih sastojaka osmeh će vam se pojaviti na licu jer ćete se setiti lepo provedenih praznika sa voljenim ljudima.

 

Unesite miris praznika u vaš dom

 

Ovaj recept u različitim varijacijama možete naći na Internetu pod nazivom Potpourri. Za potpuniji miris, uz navedena tri sastojka, najbolje idu brusnice, a možete ubaciti đumbir, vanilu ili muskatni oraščić. Mi smo dodali malo arome vanile i uživamo u prelepom mirisu praznika.

 

Unesite miris praznika u vaš dom