Trikovi u oblačenju koji će učiniti da izgledate više

Koliko god da smo visoke (ili niske 🙂 ) svaka od nas je bar jednom u životu poželela da ima tih famoznih 3 centimetra više. Donosimo vam par modernih načina kako da uz pomoć obuće, odeće, frizure, nakita i dezena izgledate više nego što zaista jeste.

Cipele

Kada poželimo vitkiju i višu figuru iz svog ormara najčešće vadimo najviši par cipela na štiklu. Međutim, cipele u boji kože mogu izdužiti naše noge, bez obzira da li je u pitanju salonka vrtoglave potpetice ili nešto niže čizmice. Takođe, pazite da izaberete boju što bližu vašem tonu kože. Ako, pak, više volite obuću u nekoj drugoj boji, onda birajte da uskladite njihov ton sa bojom čarapa. Crne salonke sa crnim čarapama su nepogrešiva kombinacija uz kraći šorts ili suknju za zimske dane, a i vizuelno će izdužiti vašu figuru. Pošto cipele sa visokom potpeticom najčešće nisu deo našeg svakodnevnog odevanja, a i s obzirom na to da neke devojke uvek radije biraju ravnu obuću, savetujemo vam da pri izboru baletanki ili patika takođe uklapate boju sa donjim delom garderobe. Uz to, da biste izgledale više, kupujte polušpicasti oblik ravnih cipela, jer njihov vrh dodaje na visini.

 

Trikovi u oblačenju koji će učiniti da izgledate više

Izvor: Glam Radar.com, The Fashion Tag

Pruge

Još jedan očigledan trik jesu vertiklane pruge. Garderoba sa ovakvim dezenima učiniće da se oko posmatrača usredsredi na dugačku liniju, pa će im i vaša figura izgledati duža. Pritom, uopšte nije neophodno da čitav komad bude prugast, dovoljna je i jedna bela linija sa strane crnih pantalona.

 

Trikovi u oblačenju koji će učiniti da izgledate više

Izvor: Pinterest

Frizura

Predugačka kosa ume da nas napravi nižima nego što stvarno jesmo, tako da se niskim devojkama preporučuju frizure srednje dužine. Takođe, ako želite da „dobijete na visini“ podignite kosu. Messy hair ili punđa na temenu će vam zaista dodati koji centimetar, a i otkriće dužinu vaše vratne linije zbog koje ćete izgledati više. Pogledajte OVDE još neke trendi frizure za zimu o kojima smo pisali.

 

Trikovi u oblačenju koji će učiniti da izgledate više

Izvor: Happily Grey, Bien, Angel Style Tumblr

Pantalone

Već par godina na modnoj sceni dominiraju pantalone visokog struka, kao i zvonastog kroja. One zapravo daju iluziju da noge kreću od struka i zato su pogodne za izduživanje donjeg dela tela. Ovakve pantalone možete kombinovati sa jako visokim štiklama, koje bi, naravno, pantalone prekrile, a i sa ravnom obućom. U oba slučaja izgledaćete više, vitkije, a i sam struk će biti naglašeniji i izgledaće uže. Jedino što je bitno jeste da se pantalone ukombinuju sa uvučenom košuljom ili bluzom ili sa popularnim crop top-om, koji će učiniti torzo kraćim, a samim tim noge dužim.

 

Trikovi u oblačenju koji će učiniti da izgledate više
Izvor: Pop Sugar

Nakit

Ukoliko ne znate kakav nakit biste uklopile uz prethodni outfit, nećete pogrešiti ako izaberete ogrlicu koja nije predebela i naleže na vašu ključnu kost (necklace choker). Takav tip ogrlica doprinosi višem izgledu, a pored toga trenutni su hit u svetu mode.

 

Trikovi u oblačenju koji će učiniti da izgledate više

Izvor: Pinterest

Suknje/haljine

Maxi suknje ili haljine su još jedan odličan način da sebi na brzinu dodate koji santimetar, a ujedno i da oduzmete nekoliko u širini. Inače su i lako uklopljive, a i udobne. Možete izabrati maxi haljinu sa dubokim šlicem sa strane, jer što više pokažete nogu, izgledate više. Ako vam ipak takva dužina suknje ne odgovara, onda birajte kraće, ali baš kraće. 🙂 Midi haljine i suknje umeju da nas naprave nižima nego što jesmo, dok kraće pokazuju više kože i tako stvaraju iluziju dužih nogu.

 

Trikovi u oblačenju koji će učiniti da izgledate više

Izvor: Style and Cheek, Miss Guided, Fashion Gum

 

Za kraj, izbegavajte velike torbe, izgledaćete malo u odnosu na njih. 🙂