Farmerke – trendovi za proleće/leto 2017.

Farmerke nisu samo običan komad garderobe, one su kulturološki fenomen. Prave se od denima, izdržljivog materijala, koji se davno koristio za industrijske potrebe, sve dok Levi Štraus i Džejkob Dejvis nisu od njega napravili pantalone. Tada takve pantalone počinju da nose mnogi radnici i farmeri, po kojima ove pantalone u našem jeziku i nose ime. Sve ostalo je istorija. Denim pantalone – farmerke, postale su jedan od najnošenijih odevnih komada, a od denima su počele da se prave i jakne, suknje, haljine… Farmerke su postale kultne, obeležje neformalnog stila, opuštenosti. Svoj oblik su menjale i prilagođavale vremenu, ali su konstantno u modi! Možemo da zaključimo da je postojanje farmerki modni aksiom. Obucite svoje farmerke i ovog proleća, prilagodite ih sopstvenom stilu, ili ako želite, vodećim trendovima.

No more skinny jeans

Skini džins je dugo bio popularan, ali čini nam se da je i njemu odzvonilo. Ne morate se više uvlačiti u svoje najtešnje farmerke ili (ne daj Bože!) nositi helanke sa denim uzorkom. Došlo je vreme da se nogavice prošire. Oslobodite svoje noge u farmerkama ravnog kroja ili u trapezastim modelima.

trapezaste

izvor: whowhatwear

Blue jeans, white shirt!

I baš kao što se nogavice šire, tako se i struk penje naviše. Duboki struk je odavno popularan, ali ako vam je potrebna inspiracija, pogledajte slike vaših majki ili bilo koje zvezde osamdesetih godina, I sve će vam biti jasno. Farmerke ravnog kroja a visokog struka savršene su za kombinovanje i u njima možete izgledati opušteno, a uz košulju i salonke, spremni ste za izlazak!

visokistruk

izvor: pinterest.com

No more ripped jeans

Još jedan prošli trend doživljava svoj sunovrat. Pocepane pantalone su bile ekstremno popularne, ali nivo cepanja je išao toliko daleko da su takve farmerke bile sačinjene od mnoštva rupa i vrlo malo materijala. Svakako, i sada se nalaze iscepani modeli, ali oni su decentni. Iscepani samo malo i na ključnim mestima.

Ako ste i dalje pristalica cepanja, onda pocepajte rubove. Iskrzani rubovi na nogavicama su sjajni, posebno ako dužina seže do gležnjeva. Igrajte se rubovima, ne morate ih seći ravno, napravite nove linije, a niti pustite da se pretvore u rese.

iskrzane1

izvor: pinterest.com

Ako pak ne želite iskrzano, onda krajeve podvrnite. Možete ih podvrnuti samo malo, ili se zaigrati pa ih povrnuti za ceo pedalj, u zavisnosti od obuće koju nosite ili izgleda koji želite postići.

Untitled

izvor: pinterest.com

No more rules

Dekonstruisani komadi su odavno prikazivani na nedeljama mode, a od Demnine intervencije, oni su preplavili ulice. Farmerke koje su (ne)dovršene, sastavljene pa rastavljene, pa opet sastavljene, mogu igrati ključnu ulogu u vašoj kombinaciji, same po sebi su efektne, i nose neku dozu modnog bunta.

Varijacija na temu su sve popularnije pačvork farmerke, sastavljene iz više različitih uzoraka denima. Ako imate kakve poderane farmerke, ne libite se da uzmete zakrpu druge boje I starim farmerkama udahnete novi život.

pač

izvor: pinterest.com

I na kraju da sumiramo: nogavice šire, stuk naviše, rubovi pocepani, rupe zakrpljene. I to je naša teksas jednačina za ovo proleće. Prepišite je, izmenite je, smislite svoju!

Nikola Šešić
„Crno, volim te crno. Ravnoteža kao životna filozofija. Najjednostavniji čovek na svetu.“

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *